Palupera maile saabub värvikas mustlaslaager

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta juulis Palupera vallas Külamäe talus etendunud vabaõhulavastus «Mustlaslaager läheb taevasse» meelitas kohale üle poole tuhande huvilise. Juba kolme nädala pärast etendub samas etendus «Õnnelinnud», mis räägib samuti mustlaste elust.
2015. aasta juulis Palupera vallas Külamäe talus etendunud vabaõhulavastus «Mustlaslaager läheb taevasse» meelitas kohale üle poole tuhande huvilise. Juba kolme nädala pärast etendub samas etendus «Õnnelinnud», mis räägib samuti mustlaste elust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juuli alguses on mustlasmuusika fännidel põhjust võtta jalge alla tee Palupera valda Külamäe tallu vabaõhuetendusele, kus lisaks paari­sajale lauljale-tantsijale-näitlejale löövad kaasa neljajalgsed.

Hellenurme hooldekodu huvijuhile Anita Pavlovale pole see esimene taoline ettevõtmine. Tema juhendamisel on rahva ette toodud juba vabaõhuetendused «Valgete pilvede lend», «Jalutu» ja «Mustlaslaager läheb taevasse».

«Kuna pärast viimast etendust ülemöödunud suvel sain palju tunnustust ning inimesed kirjutasid ja helistasid sooviga veel midagi taolist näha ja kogeda, võtsin kätte ja kirjutasin näidendi «Õnnelinnud», mis räägib mustlaste elust, kurbusest, armastusest ja traditsioonidest. Lõpp on sel lool aga õnnelik,» selgitas Pavlova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles