Karu aitab veel kahel koolil kiusamisega võidelda

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõber Karu on metoodika «Kiusamisest vabaks!» sümbol.
Sõber Karu on metoodika «Kiusamisest vabaks!» sümbol. Foto: MTÜ Lastekaitse Liit

Enne suurt suve korraldab MTÜ Lastekaitse Liit koolitusi uutele programmiga «Kiusamisest vaba lasteaed ja kool» liituvatele koolidele. Valga maakonnast liituvad metoodikaga Tõrva gümnaasium ja Lüllemäe põhikool.

Koolitusel osalevate õpetajate kaudu kohtuvad algklasside õpilased juba sel sügisel nelja alusväärtuse – sallivuse, austuse, hoolivuse ja julgusega, ning nende kaudu häid suhteid juhendava Sõber Karuga, kes on metoodika «Kiusamisest vabaks!» sümbol.

«Paljudele lastele ja lastevanematele on programm tuttav juba lasteaedadest, kuid uut ja olulist jagub kindlasti kõigile,» sõnas Lastekaitse Liidu liige Grete Landson.

"Lapse heaks kaaslaseks kasvamisel on oluline roll kanda igal lapsega kokku puutujal – nii lapsevanemal, vanavanemal, üleaedsel, õpetajal, mängukaaslasel, aga ka poemüüjal, bussijuhil ja kooli garderoobitädil,« rõhutas Landson. »Mitmesugustest suhetest pärinevate kogemuste kaudu omandab laps väärtused eluks. Sellest pikast ja tegelikult lõputa loetelust on kõige olulisemad suunajad siiski vanemad ja õpetajad.«

Metoodikast huvitatud suured ja väikesed saavad juba praegu vaadata programmi veebilehelt nii sõnas kui videopildis, kuidas last elus ette tulevates situatsioonides toetada. Ka on veebilehelt võimalik leida värvipilte, mida lastele värvimiseks välja printida.

»Kiusamisest vabaks!" Taani algupäraga metoodika on Eesti lasteaedades kasutusel alates 2010. aastast ja koolides alates 2013. aastast. Selle aasta alguseks on metoodika kasutamise õiguse saanud MTÜ-lt Lastekaitse Liit 456 lasteaeda ja 123 kooli üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles