Haruldase linnu pesa tõttu jäi võistlus pidamata

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konnakotkas
Konnakotkas Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Täna algab Otepää lähistel traditsiooniline rahvusvaheline mootorratturite kokkutulek, kuhu on oodata ligi 200 osalejat mitnelt poolt maailmast.

Ettevõtmise üks tipphetk pidanuks algse plaani kohaselt olema homne Eesti meistrivõistluste teine etapp mootorrataste mäkketõusus Otepää lähistel Marjamäel. Paraku seda ei toimu. «Korraldajad ei saanud ürituse toimumiseks kooskõlastust,» põhjendas Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova.

Täpsemalt jäi ettevõtmine toimumata seetõttu, et keskkonnaamet keelas selle ära. Keskkonnaameti pressiesindaja Sille Ader põhjendas Tartu Postimehele otsust sellega, et ürituse toimumiskoha naabruses avastati sel aastal 1. kaitsekategooriasse kuuluva väike-konnakotka asustatud pesa. «Pesapaik asub Natura 2000 kaitsealade võrgustikku kuuluval Otepää hoiualal, mille üks kaitse-eesmärkidest on väike-konnakotka elupaiga kaitse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles