Vana veski kõrval laiutab prügimägi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raavitsa veski juurde on puistatud suur prügilaadung, mille hulgas olevad dokumendid võivad viidata prahi päritolule.
Raavitsa veski juurde on puistatud suur prügilaadung, mille hulgas olevad dokumendid võivad viidata prahi päritolule. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga põhikooli ajalooõpetaja Ester Kukk otsustas linnapäevade ajal külla tulnud tuttavatega kunagise Raavitsa vesiveski varemeid uudistama minna. Seal avanes ehmatav vaatepilt – hoone juurde oli toodud rohkelt prügi.

«Üllatus oli suur. Mul oli oma külaliste ees kohe piinlik, et neid sinna viisin,» sõnas Kukk. «Paik on mulle ajaloohuvilisena tuttav, aga midagi sellist ei osanud oodata.»

Kohapealsel vaatlusel tundus, nagu oleks keegi veskivaremete juurde ja ka varemetesse oma korteri või maja kraamist tühjendanud. Näha oli riideid, jalanõusid, madratseid, õmblustarbeid, klaas- ja rohupudeleid, hunnikute viisi ajakirju, dokumente ja tunnistusi, millel isegi nimed ja aadressid peal. Need viitasid küll mitmekümne aasta tagustele aegadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles