Jaotusvõrk sõlmis elektrivõrgu hooldus- ja remondilepingud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antud pilt on illustreeriv.
Antud pilt on illustreeriv. Foto: Postimees/Scanpix

Eesti Energia Jaotusvõrk sõlmis riigihankes edukaks osutunud pakkujatega lepingud elektrivõrgu hooldus- ja remonttööde tegemiseks kolmeks aastaks.

Kokku 15 piirkonda hõlmanud riigihankes osutusid edukaks neli pakkujat koos kahe ühispakkumise partneriga. Nendega sõlmiti lepingud võrgu hooldus- ja remonttöödeks, rikete likvideerimiseks ja väiksemas mahus ka uute liitumisühenduste rajamiseks.

«Teostame järgmistel aastatel remont- ja hooldustöid senisest suuremas mahus, kuna meie elektrivõrk vananeb alarahastamise tõttu kiiremini, kui suudame seda uuendada. Kõige rohkem hooldustöid teeme rikkeohtlikumail liinidel ja linnavälistes piirkondades – see avaldab suurimat mõju elektrikatkestuste arvu vähenemisele ja hoiab võrgu töökindlust,» ütles Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere.

Tema sõnul on tänavustes lepingutes suurim uuendus sätted, mis võimaldavad rikete kiiremat kõrvaldamist. Koos Jaotusvõrgu oma brigaadidega võimaldavad partnerlepingud rikete korral kasutada üle 100 operatiivbrigaadi. Lisaks on suuremate rikete puhul võimalik kaasata samapalju brigaade elektritööde ettevõtetest.

Viies piirkonnas, mis hõlmavad Tallinna ja Tartu linna ning Võru-, Põlva- ja Valgamaa elektrivõrku, teostab hooldust ja remonti Eesti Energia Võrguehitus AS, sealhulgas Tallinnas koos partneriga Pluvo OÜ.

Lepingud partneritega on sõlmitud kolmeks aastaks pikendamisvõimalusega kaheks aastaks. Riigihankel oli hindamise alus majanduslikult soodsaim pakkumine, mis hõlmas ka kvaliteedinäitajaid.

Kokku planeerib Jaotusvõrk aastaseks elektrivõrgu hooldus- ja remonttööde mahuks ligi 15 miljonit eurot, millest valdava osa moodustavad sõlmitud lepingutega tellitavad tööd.

Suuremad tööd puudutavad trassihooldust ehk liinide ümbruse puhastamist võsast, mastide uuendamist ning hooldustöid alajaamades. Aasta jooksul vahetatakse elektrivõrgus välja ligi 6000 vana masti, asendatakse umbes 150 kilomeetri ulatuses paljasjuhet tunduvalt töökindlama isoleerjuhtmega ning teostatakse hooldustöid umbes 4000 alajaamas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles