Galerii: Pühajärve jaanipeo teine päev

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühajärve ääres jätkus täna, 23. juuni õhtul kahepäevane jaanipidu. Kahel laval astuvad üles muusikud nii Eestist kui ka kaugemalt.

Festivali teisel päeval astuvad publiku ette Soome tuntuim rokkbänd The Rasmus ja EDM-i megaduo Tungevaag & Raaban. Kodumaistest staaridest astuvad üles 2 Quick Start, Tanel Padar & The Sun, Terminaator, Karl-Erik Taukar, Shanon, Merlyn Uusküla ja Beyond Beyond.

Kohapeal saab ajaviiteks mängida mitmeid kaasahaaravaid mänge ja kasutada atraktsioone, proovida benji-hüpet, osaleda kastironimise võistlusel, tõsta sangpommi jpm. Vaata galeriist täpsemalt järele!

Kogusime festivalil ka mõned peomuljed kokku.

„Esimesel päeval läks müük poole kolmeni öösel välja,” ütles söögikioski müüja jaanilaupäeval. „Kõige paremini läksid meil hamburgerid. Kohe nii hästi, et öösel sai kaste otsa. Järjekord oli öösel kohati isegi kuni kümne meetri pikkune. Nii mõnigi ütles, et mis sest kastmest – andke või saia, sest kõht on nii tühi. Suuremaks söömiseks läkski keset ööd.” Hamburger maksis 4 eurot ja 50 senti.

Müüja lisas, et kuna festivali teine päev tõotas paremat ilma ja ka rohkem publikut, võib siis müük veelgi parem olla.

„Esimese päeva alguses oli ikka vähe rahvast – see ehmatas täitsa ära, et mis toimub,” ütles neljandat korda Pühajärve jaanitulele tulnud Riivo. „Õnneks õhtuks rahvas kogunes ja pidu sai oma vungi sisse. Teisel päeval tuleb kindlasti rohkem rahvast. Siit saab tõeline suvi alguse.”

Tema sõber lausus kõrvalt, et kõige tähtsam on jaanipeo ajal ilm ja siis tulevad esinejad ja seltskond. „Mina tulin soomlaste Rasmust kuulama ning Liis Lemsalule näppu viskama,” muigas ta.

Vastu tuleb viiene seltskond, keegi laulab tuntud viisijupikest Smilersi repertuaarist: „See on see, mis suvest teeb aja parima. See on see, mis paneb elama...”

„Üks elu on peopaigas, teine ja ka mõnus elu on telklaagris. Seal käib omaette pidu, kohati teises dimensioonis ja kosmoses. Laagris joogid sisse ja peole minek!” öeldakse tollest viiesest seltskonnast läbisegi. „Me ei tulnudki siia ühtegi konkreetset bändi kuulama – tulime lihtsalt kohale. Kõik meeldib, mida pakutakse.”

Julgemad võtsid ette ka benji-hüppe – ja tahtjaid jagus. 50 euro eest sai 60 meetri kõrguselt tulla.

Festivali teise päeva hommikul Pühajärve ääres jalutades hakkasid silma ilmselt öisest pidutsemisest väsinud noorsandid, kes ei pidanud paljuks sellises seisus vette minna. Kuraasikamad võtsid ette ka üle aia ronimise ning upitasid end kuidagimoodi veesõidukite laenutuse territooriumile. Nii kui nad üle aia said, tulid õnneks sel ajal majakeses olnud omanikud kohe välja ja ajasid noormehed minema. Noorukid ei jõudnud ära ehmatada. Ja läksid nii kiiresti ära, et tagasi ka ei vaadanud. Küll aga rääkisid vastutulijatele, et ärgu keegi sealt üle aia ronigu – ei ole mõtet.

Pargi veerel asuval jalgpallistaadionil oli üks napsine seltskond otsustanud päeva alustada spordiga – ju siis kulub väike hommikune matš ära, et õhtuks jälle vormis olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles