Töötute arv kasvas vaid Kagu-Eesti maakondades

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööotsijad. Foto on illustratiivne.
Tööotsijad. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kui aasta algusega võrreldes on töötute arv Eestis mai lõpu seisuga tervikuna vähenenud, siis Kagu-Eestis on tööotsijate arv suurenenud, selgub töötukassa statistikast.

Kohalike omavalitsuste tööotsijate ülevaatest selgub, et ka Eesti jõukamates Viimsi ja Rae vallas on töötute arv suurenenud. Seda kahe valla peale kokku küll vaid üheksa inimese võrra. Harjumaal tervikuna vähenes tööotsijate arv 360 võrra.

Võru ja Valga maakonna peale kokku on töötute arv kasvanud ainult kolme võrra.

Jaanuariga võrreldes oli mai lõpuks Eestis kokku vähenenud tööotsijate arv 1354 võrra. Mai lõpu seisuga otsis Eestis tööd kokku 29 536 inimest. Linnades on tööotsijate arv nelja kuuga vähenenud 791 võrra, valdades 563 võrra.

Suurima hüppe tegi Pärnu linn, kus töötute arv langes 186 võrra 877 inimeseni. Tööotsijate arvu poolest suurimas omavalitsuses Tallinnas oli 7330 töötut ja seda on 253 võrra vähem kui aasta alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles