Hüvitis ei pruugi jõuda Valgamaa patsientideni

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Randveri Hambaravi ei ole sõlminud haigekassaga lepingut täiskasvanute hambaravi osaliseks hüvitamiseks. «Lepingu sõlmimine toob arstile kaasa haigekassa kehtestatud piirhindade rakendumise,» ütles omanik Piret Randver.
Randveri Hambaravi ei ole sõlminud haigekassaga lepingut täiskasvanute hambaravi osaliseks hüvitamiseks. «Lepingu sõlmimine toob arstile kaasa haigekassa kehtestatud piirhindade rakendumise,» ütles omanik Piret Randver. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Kuigi mõne päeva pärast on ka täiskasvanutel võimalus riigi raha eest hambaid parandada, ei ole Valgamaal seni ükski hambaarst nõus seda haigekassa esitatud tingimustel tegema.

1. juulist kehtib täiskasvanutele hambaravihüvitis kuni 30 eurot aastas, seejuures patsient tasub ise poole teenuste hinnast. Hüvitist saab kasutada ainult haigekassaga lepingu sõlminud hambaarsti juures.

Valgamaal ei olnud eilseks ükski hambaarst haigekassaga lepingut sõlminud. «Patsientidel on seni, kuni nende kodumaakonnas sõlmib hambaarst lepingu, võimalus minna naabermaakonda või pigem nii-öelda oma piirkonna keskusesse,» ütles haigekassa terviseedenduse ja kommunikatsiooni talituse juht Liis Hinsberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles