Koosolekud eksvangide teemal viisid tupikusse (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsministeeriumi esindajad Mari-Liis Sööt (paremalt) ja Stanislav Solodov olid Valgas Lembitu 2 asuvasse majja tulnud Allain Karusega rääkima, kuid ees ootas hulga suurem seltskond.
Justiitsministeeriumi esindajad Mari-Liis Sööt (paremalt) ja Stanislav Solodov olid Valgas Lembitu 2 asuvasse majja tulnud Allain Karusega rääkima, kuid ees ootas hulga suurem seltskond. Foto: Tiit Loim / Valgamaalane

Esmaspäeval käisid Valgas kohalikega rääkimas justiitsministeeriumi ametnikud, saamaks teada, kuidas minna edasi eksvangide tugikeskuse loomisega Lõuna-Eestisse. Vastupanu selle Valka toomisele oli vankumatu.

Kuigi teenuseid pakkuma pidanud MTÜ Valga Abikeskus juhataja Teresa Sale oli juba öelnud, et otsustas hankest loobuda, on ministeeriumil plaan keskusele koha leidmisega edasi liikuda. Justiitsministeeriumi projektijuht Stanislav Solodov ja osakonnajuhataja Mari-Liis Sööt ütlesid, et nende eesmärk pole midagi jõuga läbi suruda, vaid ära kuulata inimeste küsimused ning aru saada, kuidas edasi minna.

Kuigi esimene kohtumine pidi aset leidma nende ja Allain Karuse vahel ning teine linnavalitsuses linnavalitsuse liikmete ja linnarahvaga, oli juba esimesel koosolekul oluliselt suurem seltskond. Sinna kuulusid nii vastuallkirjade aktsiooni teised eestvedajad kui muud linlased. Kohal oli ka Lootuse küla tegevjuht Viljam Borissenko ja teisel koosolekul Pärnu tugikeskuse esindajad, sealhulgas kaks endist vangi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles