Jagatud number võib tuua maksekohustuse

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tarbijail tasub olla tähelepanelik, kui mõnel veebilehel tuleb testi tegemiseks või loosis osalemiseks sisestada oma telefoninumber, sest tegemist võib olla perioodilise sisuteenusega, mis toob maksekohustuse. «Tasuda tuleb ka siis, kui liitudes teenuse tingimusi läbi ei lugenud,» hoiatas tarbijakaitseameti turujärelevalve osakonna jurist Karlis Kolk.

Perioodilised sisuteenused on nädala- või kuutasuga teenused, millega liitunud saavad näiteks kord päevas, nädalas või kuus uut mobiilisisu nagu helinaid, taustapilte või horoskoope.

«Tüüpiliselt meelitab sisuteenus enesega liituma, pakkudes võimalust võita mobiiltelefon, teha IQ test, ennustada tulevikku ja muud taolist. Kui tarbija on taolisele lehele andnud mobiiltelefoninumbri, saab ta SMSi teel koodi. Seda programmi sisestades on ta automaatselt liitunud tasulise teenusega,» selgitas Kolk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles