Kas 150 kogutud allkirja päästsid külapoe?

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui muidu on Otepää vallas asuvas Nõuni kaupluses tööpäevad üpris rahulikud, siis Rally Estonia on sealgi elu kiireks muutnud.
Kui muidu on Otepää vallas asuvas Nõuni kaupluses tööpäevad üpris rahulikud, siis Rally Estonia on sealgi elu kiireks muutnud. Foto: Maarius Suviste / Valgamaalane

Mullu ähvardas Nõuni kauplust sulgemine, misjärel kogus külarahvas poe allesjätmiseks üle 150 allkirja. Kauplus tegutseb edasi, ent kahjumiga ja peagi on selle saatus taas kaalukausil.

Kui eelmise aasta kevadel jõudis Palupera vallas Nõuni külas elanikeni info, et nende kauplus võidakse kinni panna, kogusid nad kiiresti kokku üle 150 toetusallkirja poe säilitamiseks. Kultuurimajas oli koosolek, kus ligi 40 külaelanikku küsisid poepidajalt, Elva Tarbijate Ühistu esindajatelt aru. Juhatuse esimehe Hando Ivaski sõnum oli selge: olukord on halb ja kui midagi ei muutu, tulevikku kauplusel pole.

Nüüd on rohkem kui aasta rahvaga kohtumisest möödas ja pood tegutseb edasi. «Praegu kinnipanemise noote kuulnud ei ole,» ütles Nõuni kultuurimaja perenaine Marika Viks. «Aga ei usu, et oht on möödas. Eks see ole nagu rahepilv praegusel suvisel ajal meie peade kohal: ehk tuleb rahe kusagil mujal alla, mitte meie kohal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles