Vangide keskuse vastased eitavad allkirjade sundkogumist

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai lõpus andsid aktiivsed linlased Allain Karuse, Kersti Telk ja Siiri Reiljan Valga linnavalitsusele ja volikogule üle 1095 inimese allkirjaga pöördumise Valka endiste vangide majutus- ja nõustamiskeskuse loomise vastu.
Mai lõpus andsid aktiivsed linlased Allain Karuse, Kersti Telk ja Siiri Reiljan Valga linnavalitsusele ja volikogule üle 1095 inimese allkirjaga pöördumise Valka endiste vangide majutus- ja nõustamiskeskuse loomise vastu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalaseni on jõudnud vihjed, et eksvangide tugikeskuse vastu koguti allkirju osalt sunni teel. Allkirjade aktsiooni eestvedajate esindaja sõnul on need väited naeruväärsed.

«Kui sisenesin läbisõidul Valga Coopi poodi, siis poemüüja ründas mind oma allkirjade lehega. Oli väga pealetükkiv ja emotsionaalne. Eitavat vastust ta kuulda ei võtnud ja terror jätkus kogu poes oldud aja. Otseses mõttes suruti mulle seda paberit nina alla,» kirjutas ajalehele end Siiriks nimetanud inimene Võru tänava A ja O kaupluses toimunu kohta.

«Samal ajal tuli veel üks vanem härra poodi, kes andis müüja nurumisele järele. Ja andis allkirja, et lihtsalt rahu saada! Olin väga šokeeritud kohalike pealetükkivast ja ajuvabast käitumisest,» jätkas vihjaja, kes märkis oma asukohaks Tallinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles