Õnnetus tõestas alkoholitarbimise ohtlikkust veekogu ääres

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi viis autos olnud kaks meest haiglasse. Foto on illustreeriv.
Kiirabi viis autos olnud kaks meest haiglasse. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Täna, 29. juunil kell 12.55 teatati häirekeskusele, et Jõgevamaal Tabivere alevikus kukkus naine järsust kaldast sügava veega  tiiki. Päästjate saabumise ajal oli naine kaldast paari meetri kaugusel näoga vee all. Ligi 50 aastane naine toodi kohe kaldale ning kiirabi saabumiseni püüdsid päästjad kannatanut elustada. Kiirabitöötajate sõnul oli naisel elulootust ja ta viidi haiglasse.

Kohalike elanike sõnul oli seltskond, kuhu naine kuulus, juba pikemat aega tiigi kaldal alkoholi tarbinud. Päästetöö juhi hinnangul põhjustaski õnnetuse tõenäoliselt  joove. Naisterahva meessoost kaaslane, kes oli samuti tiigi ääres, ei olnud võimeline teda aitama.

Päästjad juhivad tähelepanu, et alkoholijoobes ujuma minek ja oma võimete ülehindamine võib lõppeda uppumisega. Nagu antud sündmus näitab, siis võib ka joobes olekus veekogu ääres viibimine osutuda eluohtlikuks. Purjus inimene ohte ei taju ning kaaslased peaksid tema tähelepanu nendele juhtima või vajadusel takistama inimese vette sattumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles