Aili Popp tuli Euroopa meistriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata enda võistlusrelva purunemisest suutis Valgamaa laskur Aili Popp karmis konkurentsis esikoha võita.
Hoolimata enda võistlusrelva purunemisest suutis Valgamaa laskur Aili Popp karmis konkurentsis esikoha võita. Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel toimusid Ungaris Euroopa meistrivõistlused kombineeritud jahilaskmises. Oma neljanda tiitlivõidu võttis Valgamaa laskur Aili Popp.

Kuus jahiharjutust haavlirelva ja vintpüssiga olid Sarlospusztas jagatud kolmele võistluspäevale. Kombi laskmises (100 meetri distantsilt vintrelvast nelja erineva sihtmärgi pihta laskmine ja 100 märki haavlilaskmist) saavutas Aili Popp esimese koha ja tuli sellega juba neljakordseks tiitlivõitjaks.

Popi enda sõnul oli tegemist väga raske võistlusega, sest juba esimesel treeningul purunes tal haavlirelv. «Selle parandamine kohapeal muutus võimatuks ja varuosigi ei leitud kogu Ungari pealt. Edasine osalemine võistlustel sai võimalikuks, lastes võõra relvaga ja toetusega, mida head kolleegid Läti, Saksamaa ning Ungari võistkondadest võimaldasid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles