Noored naudivad kaks nädalat malevaelu

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored leiavad töist rakendust ka õpilasmalevas.
Noored leiavad töist rakendust ka õpilasmalevas. Foto: Timo Arbeiter

Pühapäeval algas järjekorras teine Tankla Õpilasmalev.

Tegu on Valga maakonna suurima õpilasmalevaga, kus osaleb 80 noort vanuses 14–19 aastat, 16 rühmajuhti ja 10 tööandjat. Maksimaalne tööpäeva pikkus on kuus tundi, selle eest makstakse ka reaalset palka.

Registreerimisandmete põhjal olid kõige populaarsemad tööandjad Sangaste loss ja Annimatsi kämping. Tööülesannetena saavad noored lossis aknaid pesta, haljas­alasid või matkaradu hooldada. Annimatsil tuleb aga metsaaluseid korrastada.

Kui eelnevad rühmad olid Tankla õpilasmalevas ka esimesel aastal, on maleva korraldaja, Marek Meki sõnul tänavu ka uusi tööandjaid. «Üks uustulnuk on meil Kopra Sahver, mis põnev just oma talukeskkonna poolest,» räägib korraldaja. See on ka ainuke rühm, kes saab liigelda majutus- ja töökoha vahel jalgratastel.»

Kahenädalase malevaperioodi vahel toimub ka maleva suursündmus – kokkutulek. «Maleva kokkutulekul saavad kõik noored omavahel suhelda ja lõbusalt aega veeta,» ütles Mekk. Kavas on lustlikud tegevused ja põnevad mängud. «Pisut erilisemaks teeb kokkutuleku see, et koostöös Noorte Kotkaste Valgamaa maleva ja Kodutütarde Valgamaa ringkonnaga sõidavad noored kokkutulekule ja tagasi DAF autode kastis.»

Malev lõppeb 14. juuli õhtul, pärast seda lähevad noored koju tagasi.

Noortemalevat rahastatab Eesti noorsootöö keskus, kes saab selleks omakorda toetust Euroopa sotsiaalfondist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles