Pühajärvel selguvad kahe päeva jooksul Eesti parimad kolmel alal

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Otepääl saab 15.–16. juulil esmakordselt teoks Pühajärve Swim&Run Weekend, mille käigus selguvad tänavused Eesti meistrid SwimRunis, avaveeujumises ja aquatlonis.

Võistlus saab alguse 15. juulil SwimRun võistlusega. Tegemist on multispordivõistlusega, kus vahelduvad jooksu- ja ujumisetapid. Ettevõtmise muudab põnevaks, et võistlejatel tuleb kogu vajaminev varustus endaga kaasas kanda ja etappide vahepeal ei toimu näiteks triatlonile omast riiete ega inventari vahetust.

Esmalt antakse start noortele mõeldud SwimRun lühivõistlusele, mille käigus tuleb kaks korda joosta ja kaks korda ujuda. Võistlusrada kulgeb Pühajärve SPA & Puhkekeskuse territooriumil. Seejärel starditakse umbes 12 kilomeetri pikkusele põhivõistlusele, mis kulgeb päripäeva ümber Pühajärve. Põhivõistlusel on kokku üheksa jooksu- ja kaheksa ujumisosa. Põhivõistlusest saab osa võtta nii individuaalselt kui ka paaridena.

Sama päeva pärast lõunal stardib aga Pühajärve SPA & Puhkekeskuse rannast Meie Liigume Pühajärve avaveeujumise võistlus noortele, kes läbivad 250 meetrise ujumisringi. Seejärel teevad kilomeetripikkuse võistluse läbi harrastajad ja lõpuks antakse start 3,3 kilomeetri ja 5 kilomeetri pikkustele distantsidele, mille käigus selguvad ka tänavused avaveeujumise Eesti meistrid.

Pühajärve avaveeujumisvõistlus on ühtlasi Meie Liigume Medita avaveeujumissarja teine etapp.

16. juulil saab aga esimest korda teoks Pühajärve Aquatlon, mis koosneb ujumis- ja jooksuetapist. Lastel tuleb ujuda 250 meetrit ja joosta kilomeeter. Põhivõistlusel on distantsid vastavalt kilomeeter ja viis kilomeetrit. Võistluse lõpetab noored B, harrastajate ja veteranide vanuses 70–80 aastat võistlus, mille käigus läbitakse pool kilomeetrit ujudes ja 2,5 kilomeetrit joostes.

Võistluste peakorraldaja on spordiklubi Meie Liigume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles