Kergliiklustee Toogi elamuteni sai valmis

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliikustee valminud pikendus Toogipalus
Kergliikustee valminud pikendus Toogipalus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavalitsuse arenguameti juhataja Aira Varblane andis linna kodulehel teada, et 30. juunil lõppes kergliiklustee rajamine Toogipalu kalmistuni.

EASi kergliiklusteede toetusmeetmest rahastatud projekti käigus oli algselt kavas rajada 2,1 kilomeetrit kergliiklusteed Võru ja Lõuna tänava ristist Toogipalu kalmistuni. Need tööd teostas eelmisel suvel AS Valmap Grupp.

Algselt planeeritud eelarvest jäi aga osa raha Varblase sõnul kasutamata ning selle tulemusena taotleti 2016. aasta sügisel võimalus rajada täiendavalt 700 meetrit kergliiklusteed Toogipalu kalmistust Toogi elamuteni. Otsus kiideti heaks ning tööde teostajaks sellel teelõigul sai RoadWest OÜ.

Kogu projekt kestis kokku pea kolm aastat alates eeltaotluse esitamisest 2014. aasta oktoobris ning tööde tähtajalise lõpetamisega 30. juunil 2017. «On rõõm tõdeda, et valminud kergliiklustee on aktiivses kasutuses nii sportimiseks kui ka liiklemiseks kalmistule, mis varasemalt halbade teeolude tõttu oli käijatele liiklusohtlik,» kirjutab Varblane linna kodulehel.

Kokkuvõttes läks terve projekt maksma 524 000 eurot, millest kergliiklusteede toetusmeetmest eraldati 400 000 eurot ja ülejäänud summa oli omafinantseering linna eelarvest.

Tänavu suvel algavad peagi Võru tänaval ehitustööd – nüüd juba sõidutee remondiga.

Hiljuti valminud kergliiklustee pikendus Toogi elamuteni. / Arvo Meeks/Valgamaalane
Hiljuti valminud kergliiklustee pikendus Toogi elamuteni. / Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles