Tuletõrjespordivõistlustele Austrias sõitis ka Valgamaa esindaja

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjesport. Foto on illustreeriv.
Tuletõrjesport. Foto on illustreeriv. Foto: Virumaa Teataja / Scanpix

Eesti tuletõrjesportlased sõitsid reedel Austriasse, kus Villachi linnas toimuvad 9.–16. juulini rahvusvahelised tuletõrjespordi võistlused. Valgamaalt on seltskonnas noor võistleja Silver Roland Kasepõld.

Eesti on väljas oma mees- ja naiskonnaga, lisaks on olemas noortekoondis, kes võistleb vabatahtlike tuletõrjesportlaste kategoorias. Just noortekoondises on ka Kasepõld, kes võtab mõõtu teise kuni 16aastaste noortega.

Osalejaid oodatakse kuni 4000, oma esindusega on väljas peaaegu kõik Euroopa riigid, lisaks on sportlasi ka mujalt.  Seitsme päeva jooksul võisteldakse näiteks 100 meetri takistusraja läbimises ja konksredeliga torni ronimises.

Esimest korda olid eestlased tuletõrjujate tulekahjude ennetamise rahvusvahelise tehnilise komitee (CTIF) tuletõrjevõistlustel esindatud aastal 2001, noortekoondis tuli siis tagasi pronksmedaliga. Viimati osaleti aastal 2005. Tänavune koondis on kokku pandud parimatest tuletõrjesportlastest, võistlusele eelnes ka treeninglaager.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles