Väärisehet ostes tuleb küsida müüjalt täpset teavet

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Koolide lõpuaktused on küll läbi, kuid tihti kingitakse lõpetajatele mälestuseks väärisehe, mis valmistab nii kinkijale kui kandjale palju rõõmu. Kaunist ehet pärandatakse tihti põlvest põlve, mistõttu on nutikas väärisehet ostes veenduda selle kvaliteedis ja küsida kauplejalt ehte kohta detailsemat infot – veendumaks, et müüdav ehe oleks see, millena seda esitletakse.

Tarbijakaitseameti kommunikatsiooniekspert Pille Kalda ütles, et kõik Eestis müüdavad väärismetalltooted peavad olema märgistatud proovimärgise ja toote valmistaja või sissevedaja nimemärgisega. See on ettevõtte vastutuse märgis standardproovi, kvaliteedi ja valmistamiseks kasutatud sulami terviseohutuse nõuetele vastavuse eest.

Kindluse, et toote standardproov vastab tootele kantud proovimärgisele, annab ainult Euroopa Majanduspiirkonna lepingu osalisriigi või Türgi volitatud isiku kontrollmärgis. Eesti puhul on see lõvi kujutis, mida kannab tootele ainult Eesti Proovikoda, kes on riigi volitatud proovi tõendaja ja riigi kontrollmärgise volitatud kasutaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles