Tulla tõotab hea seeneaasta

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga turul kauplev Helju Näppi on 20 aastat metsaande korjamas käinud. Teisipäeval müüs ta nii kukeseeni kui metsmaasikaid.
Valga turul kauplev Helju Näppi on 20 aastat metsaande korjamas käinud. Teisipäeval müüs ta nii kukeseeni kui metsmaasikaid. Foto: Maarius Suviste / Valgamaalane

Olgugi et kukeseened on veel väikesed ja neid leidub vähe, ei tasu seeneteadlase sõnul muretseda, et tänavu kehv seeneaasta tuleks.

Esmaspäeval müüdi Valga turul ja Maxima ees pisikesi kukeseeni. Nende eest küsiti kaheksa kuni kümme eurot. Toidupoe ees müüdi seejuures Lätist korjatud metsaande. Müüjad ütlesid, et praegu leiab metsa alt veel vähe seeni.

Teisipäeval oli turul kukeseenemüüjaid juba kümmekond. Paarkümmend aastat metsas seenel-marjul käinud Helju Näppi tuli turule seeni, aga ka metsmaasikaid müüma juba kell 7. Kella 11ks oli tal neli karpi kukeseeni müüdud, kaks veel saadaval. 300 grammi veidi suuremaid kukeseeni maksis neli eurot, väiksemad poole vähem. Sekka ootas ostjaid letil ka mõni pilvik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles