Valgamaal saab end kirja panna kümnele talgule

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus varasemast talgust "Teeme ära".
Fotomeenutus varasemast talgust "Teeme ära". Foto: Heino Käos

Esmaspäeval, 11. aprillil algas üle Eesti osalejate kirjapanek Teeme Ära talgutele. Praeguse seisuga on Valgamaal registreeritud 10 talgut, mille seast oodatakse endale meelepärast valima ja sellele ennast osalejana kirja panema. Talgutele saab end kirja panna veebilehel www.teemeara.ee, Swedbanki kontorites ja esimest korda ka pangabussis.

Valgamaal saab ennast praegu registreerida üle 400 talgulise, kuid ilmade soojenedes kindlasti suureneb ka talgute ja oodatud talguliste arv.

Enamiku talgute käigus on Valgamaal plaanis teha suuri kevadisi puhastustöid mitmesuguste koosviibimispaikade ja ümbritseva keskkonna heaks. Näiteks Tõrva linnas plaanitakse ujumishooajaks korda teha Riiska järve ümbrus, Helmes aga korrastatakse turismihooajaks lossivaremeid ja koopaid.

Maikuu esimesel laupäeval, 7. mail peetaval talgupäeval saab iga kogukond, ühendus või aktiivne kodanik ise otsustada, mis vajab ärategemist ning milleks teisi inimesi kaasa kutsuda.

Teeme Ära talgupäeva kodulehele on juba üles pandud ka esimesed talgulood, ent Eesti Rahva Muuseumiga koos korraldatav talgulugude kogumise veebiretk kogub alles hoogu. Talgulugusid saab sisestada 13. maini.
Kõik talgulood jõuavad Eesti Rahva Muuseumi arhiivi, uurimiseks teaduritele ja osaks tulevastele näitustele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles