Sangastes meenutati kirjanikke ja intriige

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtupoolikul kohtusid Sangaste lossi tagahoovis, suure tamme all, ümberkaudsed kirjandushuvilised. Tsirguliina keskkooli õpetaja, August Gailiti sünnikodus elava Svetlana Operi eestvõttel sai teoks kirjandusõhtu.

Kokkusaamise teema oli «August Gailit ja kirjandusrühmitus Siuru». «Selle sündmuse idee sai alguse jaanuarikuisest kohtumisest, kui tähistasime August Gailiti sünnikodus Kuiksillal tema 126. sünniaastapäeva. Tol korral jäi lahtiseks, kas toimub traditsiooniline Gailiti loomingu ettelugemine või tuleb kohtumine mingil muul teemal,» rääkis kirjandusõhtul osalenud Tsirguliina raamatukogu juhataja Tiia Pärnik.

Juunis külastasid Gailiti sünnikodu Siuru-huvilised Tallinna Linnateatrist ja soovitasid kutsuda esinema kultuuriloolase Enn Lillemetsa, kes tuntud ka kui luuletaja ja Ärni osatäitja filmist «November».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles