Arvamus: Kohtutäituriga tuleb suhelda

, kohtutäitur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kohtutäitur soovitab täitmisteate lõpuni läbi lugeda ja katsuda asjadest aru saada. Kui midagi jääb selgusetuks, tuleks täituriga ühendust võtta ja selgitust paluda. Kui kohtutäituri büroosse kohale tulla ei tihka, piisab täiesti e-kirjast või telefonikõnest.

Vähe on inimesi, kel kunagi poleks olnud võlgu. Enamik neist saab makstud ja elu läheb edasi. Et võlg satuks täitemenetluse objektiks, selle taga on tavaliselt hoopis pikemaajalisem suhtlemisprobleem.

Üleöö ei alga ükski täitemenetlus. Et võlaküsimus üldse kohtutäiturini jõuaks, eelneb üldjuhul kuudepikkune periood, mille jooksul katsutakse enamasti võlausaldaja initsiatiivil asja rahumeelselt lahendada. Näiteks, kui inimene on pangale jäänud võlgu laenumaksed, siis vähemalt esimeste kuude jooksul on võimalik pangaga suheldes leida kompromisslahendus: kas võtta maksepuhkust või teha näiteks ümber laenugraafikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles