Juhtkiri: Kust piim tuleb?

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KAMILLA SELINA LEPIK/Sakala

Uus valitsus on tublisti sarjata saanud. Eks ole ka põhjust: näiteks ettevõtluskliima on viimastel kuudel olnud kõike muud kui stabiilne. Seevastu põllumeeste nurin, mis Taavi Rõivase valitsuse päevil pea taevani tõusis, on jäänud väiksemaks. Kostnud on ka tunnustussõnu nii valitsuse kui maaeluminister Tarmo Tamme aadressil.

Üks põhjus, miks maarahvas ministrisse üpris leplikult suhtub, on tema taust. Kui mitme valitsuse liikme puhul on seost hariduse ja praeguse vastutusvaldkonna vahel keeruline leida, siis Tamm lõpetas 1974. aastal Tihemetsa sovhoostehnikumi ja 2007. aastal Eesti Maaülikooli.

Valgamaa põllumeeste liitu juhtiv Mudasilla talu peremees Kalle Kits ütles hiljuti Valgamaalasele, et viimase aastaga on teoks saanud palju teretulnud muutusi Eesti põllumajanduses. Põllumehi on lõpuks kuulda võetud ja aktsioonid hakanud tulemusi andma. Tagasi on saadud näiteks niinimetatud üleminekutoetused, millest põllumehed mitu aastat ilma olid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles