Terviseüritused ühendavad oma jõu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Projekt «Mehed Liikuma» aitab kaasa 17. aprillil toimuva üleriigilise liikumispäeva «Sinu sammud loevad» ürituste läbiviimisele Põlvas, Elvas, Jõgeval ja Tõrvas.
 

Üritused algavad pühapäeva keskpäeval. Osavõtt on kõigile tasuta. Erinevaid tähistatud distantse on võimalik läbida nii kõndides, joostes, rattaga sõites kui kepikõndi tehes. Kõikidele lõpetajatele antakse kaasa liikumispäevik ja võimalik on kontrollida oma tervisenäitajaid.

«Mehed Liikuma» projekti eestvedaja, meestearst Kristo Ausmehe sõnul näitavad viimaste aastate uuringud, et ainult 33% eestimaalastest tegeleb regulaarse tervisespordiga. Seetõttu tuleb inimestele liikumise vajalikkust pidevalt meelde tuletada ja tugustruktuurid peaks pakkuma erinevaid võimalusi, et liikumisharjumust suurendada.

«Kuna üleriigilise südamenädala peamised maakondlikud koostööpartnerid on maavalitsused, mis Lõuna-Eesti maakondades on teinud edukalt koostööd ka »Mehed Liikuma« projektiga, siis sel aastal otsustasime koostöös
panustada ka südamenädala üritustesse. »Sinu sammud loevad« on liikumisüritus kogu perele» lisas Ausmees.

«Mehed Liikuma» laiem eesmärk on muuta Eesti meeste tervisega seotud hoiakuid, parandada nende terviseteadlikkust ja aidata seeläbi kaasa meie kõigi tervelt elatud aastate arvu suurenemisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles