Leigo peremees ehitas ainulaadse ujuvlava

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise nädala reedel, kui ujuvlava vaatamas käisime, oli Leigo talu peremehe Tõnu Tamme sõnul üle 90 protsendi töödest tehtud.
Eelmise nädala reedel, kui ujuvlava vaatamas käisime, oli Leigo talu peremehe Tõnu Tamme sõnul üle 90 protsendi töödest tehtud. Foto: Maarius Suviste / Valgamaalane

Leigo talu peremees Tõnu Tamm rajas ainulaadse 24meetrise, veepinnast seitsme meetri kõrguse ning 20 tonni kaaluva ujuvlava.

«See on kuues lava, mille olen ehitanud. Aga nii suur töö on esmakordne,» rõhutas Tamm taluõuel, käes jooniseid täis paberileht. Võõrale pilgule ei ütle info paberil mitte midagi. «See on tehniline joonis, kogu kuldaväärt info on sellel olemas. Kahe aasta jooksul on seda paberit palju kulutatud, näeb teine närune välja. Ma ei tea, mis oleks saanud, kui see oleks kaduma läinud.»

Eelmisel reedel, kui Valgamaalane Palupera vallas Lutike külas Leigol käis, olid ujuvlava teraskonstruktsioonid püsti. Sellega oli ka arhitekti rollis oleva Tamme sõnul üle 90 protsendi töödest tehtud. Lava ehitatakse valmis kuival maal, kust liigutatakse järve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles