Noored jooksid eakaaslaste heaks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatejooksu start on antud.
Teatejooksu start on antud. Foto: Erakogu

Neljapäeval, 5. mail toimus 19 linnas üle Eestimaa suur laste heategevuslik Teatejooks, kuhu olid tasuta osalema oodatud kõik 5.–9. klasside lapsed ja noored. Lõuna-Eestis toimus jooks koguni viies linnas: Otepääl, Põlvas, Tartus, Valgas ja Võrus.

Teatejooksu eesmärk oli toetada liikumisvõime kaotanud laste ravi. See tõi kokku põhikoolinoored, kes andsid joostes oma panuse liikumisvõime kaotanud eakaaslaste raviks. Ei selgitatud välja kiiremaid ega kuulutatud välja võitjaid.

Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase lausus, et jooks on üritus, millel osalemine annab palju kõigile.

«Õpilastele annab see võimaluse teha ise midagi väga head kellegi teise jaoks. Õpetajad saavad samal ajal Teatejooksu näitel harida noori heategevuse olulisusest ning samal ajal ka astuda järjekordse sammu liikumisharjumuste levitamisel. Abi saavad loomulikult ka liikumisvõime kaotanud noored, kelle ravi toetuseks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses Teatejooksu tulud lähevad,» rääkis ta.

Kõigis linnades peeti võistlused viies vanusegrupis: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noortele. Iga kool võis välja panna piiramatu arvu võistkondi, samuti võisid osaleda sõpruskondade võistkonnad. Võistkonnas oli kaheksa liiget, igaüks läbis 200 meetrit distantsi.

Elioni heategevusnumbrile 900 7777 (kõne hind €2.50) tehtavad vabatahtlikud annetused lähevad igal aastal Haapsalu Neuroloogilisele Rehabilitatsioonikeskusele. Tänavuse toetussumma eest on keskusel soov osta spetsiaalselt lastele ja noortele mõeldud trenažööre, millel saab liikumist harjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles