Valgat külastasid kunagise linnajuhi järeltulijad

Catlin Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ernst Witte järeltulijad vanal linnakalmistul koos Valgamaa suguvõsauurijate pealiku Viivi Sirmaisiga (paremalt esimene).
Ernst Witte järeltulijad vanal linnakalmistul koos Valgamaa suguvõsauurijate pealiku Viivi Sirmaisiga (paremalt esimene). Foto: Pikne Kama

Valga muuseumi külastasid sel nädalal kunagise Valga bürgermeistri Ernst Bernhard Witte järeltulijad. Nendest enamik elab tänapäeval Soomes, aga on neidki, kes elavad näiteks Hollandis ja mujalgi.

Witte sündis aastal 1713 ja suri 1781. Ta oli Valga linna bürgermeister ehk tänapäev mõistes linnapea ning suuresti tänu temale kinnitas Venemaa keisrinna Katariina II 1766. aastal Valga linnaõigused.

Reisi esivanemate radadel organiseeris Tom von Weissenberg, kelle vanaisa vanaisa vanaisa Ernts Bernhard Witte oli. Muu hulgas oli sõidu eesmärk külastada kunagise Valga linnakalmistu asupaika turu kõrval, kus praegu park on. Vanal linnakalmistul asus kunagi ka mälestusmärk Ernst Bernhard Wittele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles