Juhtkiri: Korraga nii töö kui eluase

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallakeskustes on kortermaju, mida saaks korrastada üüripindadeks. Pilt on illustreeriv
Vallakeskustes on kortermaju, mida saaks korrastada üüripindadeks. Pilt on illustreeriv Foto: Taimi Käos

Kui seni oleme enamasti harjunud, et kui ütled «munitsipaal-üürikorter», mõtled «Tallinn», siis nüüd saab mõelda ka Valgamaa peale. Nagu tänases lehenumbris kirjutame, siis selleks et korteripõuast üle saada, haaras Sangaste vald juhtohjad enda kätte, ostis eraettevõtjalt elamispinnad ja rajab nüüd Keeni külla ühte kortermajja vallale kuuluvad 12 üürikorterit.

Tihti on kuulda olnud murelikke arutelusid, kuidas küll saaks omavalitsus ettevõtluse arendamisele rohkem kaasa aidata ning mida teha, et töökohad saaksid spetsialistidega täidetud. Sangaste vald näitab nüüd eeskuju: nende tegutsemine ongi üks võimalustest. Miks mitte just nõndamoodi ettevõtjatele vastu tulla ja töökäsi juurde tuua?

Tegemist on maakonnas nii suures mahus ainulaadse projektiga. Ja ikka selleks, et kaoks surnud ring, kus kohalikel firmadel oleks tööd pakkuda ja ka töökäed tuleksid hea meelega, kuid takistuseks saab pahatihti põletav küsimus, kus elama hakata. Seda enam, kui peredel ei ole kohe võtta tagataskust summasid, et uude kohta kodu osta. Ehitamisest rääkimata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles