Otsitakse järjekordset Mulgimaa uhkust

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Mulgimaa Uhkuse tiitli pälvis mulgi keele õpetaja Alli Laande.
Eelmise aasta Mulgimaa Uhkuse tiitli pälvis mulgi keele õpetaja Alli Laande. Foto: Lea Margus/Valgamaalane

Mulgi Kultuuri Instituut ootab kanditaati tänavusele Mulgimaa Uhkuse tiitlile, millega tunnustatakse inimesi või organisatsioone, kes oma pikaajalise tegevusega on andnud oma panuse Mulgimaa heaks.

Auväärse nimetusega autasustatakse pikaaegset tööd mulgi murdekeele ja mulgi meele edasikestmise heaks, uut head algatust oma keele ja pärandi ergutamisel või mõnda muud olulist tegu mulkide toetamisel ja Mulgimaa elu edendamisel.

Tiitli väljaandmisel arvestatakse kuidas mulkide identiteeti ja enesest lugupidamist välja näidatakse; kuidas mulgi identiteedi ja enesest lugupidamisega väljaspool kodu silma jäädakse; kuidas mulkide identiteeti ja enesest lugupidamist edasi kantakse ja noortele edasi antakse ning kuidas mulgi tegemisi toetatakse ja edendatakse.

Mulgimaa Uhkuse kandidaate võivad esitada ja sellele kandideerida saavad nii eraisikud kui ka juriidilised isikud ning selle võitja kuulutatakse välja novembris 2017 toimuval XI Mulgi konverentsil.

Esimese Mulgimaa  Uhkuse tiitli pälvis Asta Mäeorg alias Tõrva Tilde 2012. Järgmisel aastal pärjati Mulgimaa Uhkuseks Kitzbergi muuseumi eestvedaja Asta Jaaksoo ja Mulkide Seltsi taasasutaja Kaupo Ilmet. 2014 nimetati Mulgimaa Uhkuseks rahvamuusik Ants Taul, 2015 pälvis tiitli tekstiilikunstnik Anu Raud. 2016 kuulutati Mulgimaa Uhkuseks mulgi keele õpetaja Alli Laande.

Ettepanekud saab saata kirjalikult vabas vormis põhjendusega ja kontaktandmetega Mulgi Kultuuri Instituuti aadressil Kevade 1 Tõrva 68405 või e-postiga mki@mulgimaa.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles