Tänavale nime andmine ajas elanikud segadusse (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse korraldusega möödunud aasta alguses omale Alfred Neulandi nime saanud tänava ümbruse aadressid moodustavad paraja segasummasuvila. Neulandi tänava järgi kannab aadressi siiani vaid Siili Konsum.
Linnavalitsuse korraldusega möödunud aasta alguses omale Alfred Neulandi nime saanud tänava ümbruse aadressid moodustavad paraja segasummasuvila. Neulandi tänava järgi kannab aadressi siiani vaid Siili Konsum. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas Kuperjanovi tänavalt Pedeli poole keerava lõigu nimetamine Alfred Neulandi tänavaks on sealse kandi elanike hulgas tekitanud segaduse ja küsimuse, millisel aadressil nad nüüd siis elavad.

Valga linnavalitsus otsustas möödunud aasta alguses, et Siili keskusest mööduv ja jõe suunas kulgev ametliku nimeta tänav saab nimeks Alfred Neulandi. Peamiselt seetõttu, et tänava otsa juures asub ka Valgast pärit tõstja ning Eesti esimese olümpiavõitja Neulandi mälestusmärk. Uus tänavanimi on tekitanud aga omajagu segadust.

Kui näiteks populaarset Google Mapsi kaarti vaadata, on Neulandi tänava kohale märgitud Kuperjanovi. Ka olid Kuperjanovi järgi märgitud mõnede tänava äärde jäävate majade aadressid. Kuperjanovi 7 maja korteriühistu juhatuse liikme Jaan Noorsalu sõnul tuli neile aasta aega tagasi teavitus, et maja uueks aadressiks saab Neulandi 6. Arved tulevad ühistule aga siiamaani vanal aadressil, tänava tähistusi pole ja mõnigi elanik on seetõttu segaduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles