Mõrvades süüdistatavaid ähvardab pikk vangistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistatavad Nikolai Lebedev (vasakul), Janis Roose ja Sergei Stepanov kohtuistungil.
Süüdistatavad Nikolai Lebedev (vasakul), Janis Roose ja Sergei Stepanov kohtuistungil. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestis ja Lätis sooritatud kahes mõrvas süüdistava kolme mehe kohtuprotsess jõudis reedel Valgas kohtuvaidlusteni, mille käigus prokurör süüalustele pikka vangistust nõudis.


Lõuna ringkonnaprokurör taotles 26aastase Sergei ja 44aastase Nikolai süüditunnistamist kõigis neile süüks pandud rasketes kuritegudes ning neile vastavalt 15- ja 16aastase vangistuse mõistmist.

33aastase Janise osas loobus prokurör Valgas toimunud veretööd käsitlevast mõrvasüüdistusest ja röövimissüüdistusest, küll aga palus mehe süüdi tunnistada Lätis sooritatud mõrvas ja karistada teda 10aastase vangistusega.

Kohtualuste kaitsjad leidsid, et nende kaitsealuste süü pole tõendatud ning palusid süüdistused kergema kvalifikatsiooni järgi ümber kvalifitseerida. Kohus teeb otsuse teatavaks 2. mail, ütles Tartu kohtute pressiesindaja.

Sergeil, Janisel ja Nikolail lasub süüdistus kahes mõrvas, millest üks pandi toime Eestis ja teine Lätis. Janist süüdistab prokuratuur ka röövimises ja Nikolaid kehalises väärkohtlemises.

Süüdistuse järgi tapsid Sergei, Janis ja Nikolai mullu ööl vastu 8. juunit Valgas Kesk tänavas asuvas korteris ühise alkoholitarvitamise käigus tekkinud tüli ajal 55aastase korteriomaniku. Pärast peksmist võttis Janis süüdistuse järgi korterist kaasa kannatanu mobiiltelefoni ja viis selle pandimajja. Nikolaid süüdistatakse lisaks ka teise samal ööl korteris viibinu löömises ja tema tervise kahjustamises.

Järgneval päeval suundusid mehed uurimisandmetel Läti poolele Valka linna, kus Gaujase tänava raudteepervel mõrvasid 39aastase mehe, kes oli nende eelneva veretöö tunnistaja.

Sergei on eelnevalt kümnel korral kriminaalkorras karistatud, Janis on kohtu ees seisnud ühel ja Nikolai neljal korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles