Mulgimaa peremäng kutsub osalema

VM.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riidaja mõisakompleksist veidi eemal asuv von Strykide perele kuuluv Riidaja kabel, mida saab peremängu kestel külastada.
Riidaja mõisakompleksist veidi eemal asuv von Strykide perele kuuluv Riidaja kabel, mida saab peremängu kestel külastada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval leiab kolmandat korda aset «Mulgimaa peremäng». Mängust võtab osa 11 mängupunkti, kus avaneb killuke mulkide eluolust eri ajajärkudel. Saab näha, kuidas mulk mõisa suhtus, talu üles ehitas ja kolhoosi ajal elas. Valgamaal saab külastada Helme koduloomuuseumit ja Riidaja mõisapäeva sündmusi

Mängupunktides ootavad ees mitmesugused tegevused ja ülesanded kõigile pereliikmetele.

Viljandist alustades saab Heimtalis tutvuda mulkide käsitööga ja kududa kangastelgedel. Edasi viib tee Rimmu, kus saab valmistada looduslikest vahenditest paadi ja osaleda paadirallil. Järgmises mängupunktis Mulgi külamuuseumis saab saagida kahemehesaega puid ja Mulgimaa rahvariideid selga proovida. Abjas ootab ees Mulgi korpide valmistamine ning laul ja tants. Mõisakülas saab tutvuda rongidega, mis viisid lina igasse maailma otsa. Edasi saab sisse põigata Urissaare rantšosse, kus ootab ees jõukatsumine.

Karksi külamajas saab uurida, kuidas elas mulk kolhoosiajal. Kärstnas aga on võimalik uudistada, milliseid mõisaid Mulgimaal ehitati ning ammutada teadmisi looduslike ravimite mõjust. Seedri puukool annab hüva nõu, milline puu Mulgimaal kõige paremini kasvab. Helme koduloomuuseumis on võimalus tutvuda linapõlluga ja Riidaja mõisas osa saada mõisapäevast.

Kõhutäite eest hoolitsevad paljud mängupunktid. Korraldajate teatel võib alustada ükskõik millisest mängupunktist. Osalejate vahel loositakse auhindu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles