Militaarpargi tank hakkas liikuma

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanki taastamise põhimeeskond koosseisus Toomas Palumaa (esiplaanil), Raul Seidla (tornis) ja Arnold Iprus (rooli taga) võis rahul olla, kuna masin tegi militaarteemapargi õuel edukalt kaks tiiru ümber muuseumihoone.
Tanki taastamise põhimeeskond koosseisus Toomas Palumaa (esiplaanil), Raul Seidla (tornis) ja Arnold Iprus (rooli taga) võis rahul olla, kuna masin tegi militaarteemapargi õuel edukalt kaks tiiru ümber muuseumihoone. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga militaarteemapargis tegi neljapäeval demonstratsioonsõidu pargile kuuluv Nõukogude tank, mis on nüüd taas heas sõidukorras.

Tank T-34-85 tegi sõidukorda saamise puhul pargi õuel kaks tiiru ümber militaarmuuseumi hoone. Liikunud on masin varemgi, kuid vaid väga lühikest maad.

Sõjamasin on ehitatud 1944. aastal ja teemapark sai selle endale pärast seda, kui varem monumendina kasutatud tank oma asukohast Valga lähedal eemaldati. Masin toodi asenduseks 1977. aastal püstitatud monumendile, mis 1990. aastal õhati. Militaarteemapargi juhataja Meelis Kivi kahtlustab, et õhkamise taga oli KGB, kes üritas eestlaste vastu vaenu õhutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles