Juhtkiri: Eriline pidu

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnustatud pärimuspeo käigus sõlmisid Kristjan Prii ja Päivi-Pääsu Kreutzwald vanade Hargla kihelkonna traditsioonide järgi edasiseks eluks liidu
Tunnustatud pärimuspeo käigus sõlmisid Kristjan Prii ja Päivi-Pääsu Kreutzwald vanade Hargla kihelkonna traditsioonide järgi edasiseks eluks liidu Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suvine Eesti on täis erilaadseid sündmusi ja mõnel nädalavahetusel on neid nii palju, et huvilistel on raske valikut teha, kus osaleda. Ainuüksi Valgamaal oli näiteks laupäeval lausa kaks jooksuvõistlust: Tõrva–Valga maanteejooks ja Valga X jooks.

Et eristuda, on vaja nutikust. Seda on Valgamaa inimestel seni ka jagunud: siin leiab aset mitu üritust, millele raske sarnast leida. Näiteks võib tuua militaarajaloo festivali, Leigo Järvemuusika või Tõrva Loitsu. On teisigi ettevõtmisi, mis maakonnale tuntust toonud ja mille pärast spetsiaalselt siia tullakse.

Pärimuskultuuri alal on raske konkurentsi pakkuda. Kõige tugevamaks kaubamärgiks võib selle valdkonna sündmustest pidada Viljandi pärimusmuusika festivali, ent väiksemaid mainekaid folgipidusid leiab aset paljudes kohtades üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles