Juhtkiri: Majal olgu otstarve

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel suvel Valgat külastanud turistide suust on kõlanud omajagu tunnustavaid sõnu selle kohta, et rahvasuus eelkõige vanglana tuntud kreisi ametiasutuste hoonet kroonib nüüd värskelt paigaldatud, erepunastest kividest katus. «Sobib sellele majale hästi – Tallinna vanalinn meenub,» ütles näiteks üks Valgat külastanud pealinlane.

Tunnustussõnad saavad jätku, kui mainida, et lähiajal peaks kenamaks saama ka ajaloolise maja fassaad. Ent pea vältimatult järgneb seepeale küsimus: «Mis sellesse majja tuleb?»

Paraku pole seni olnud kuulda ühtegi tõsiseltvõetavamat kava selle kohta, milline otstarve hoonel tulevikus võiks olla. Tõsi, maja on lõplikust kordasaamisest alles väga kaugel – ent kas tasubki seda korrastada, kui pole selget plaani, mida hoonega peale hakata? Hakkab ju tühjalt ning hoolitsuseta seisev maja kiirelt alla käima ja võib saada ka vandaalide märklauaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles