Lõuna politseiprefekt Tarmo Kohv külastas maavalitsust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kohv
Tarmo Kohv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile, 19.aprillil kohtus Valga maavanem Margus Lepik Lõuna prefektuuri prefekt Tarmo Kohviga.

Arutluse all oli mitmed maakonda puudutavad teemad: suurüritused, turvalisuse küsimused, konstaablite töö, noorte kuritegevus, abipolitseinike temaatika ning koolidega seonduv. Samuti lahati piiripunktidega seotud probleeme.

«Valgamaa üks eripära on suurüritused. Maakonnas on aastas umbes 30 üritust – 20 nendest rahvusvahelised. Samuti oleme piiriäärne maakond. Seega on väga oluline, et sotsiaalne turvalisus oleks tagatud. Tähtis on, et piirkondlik politseitöö oleks kogukonna vajadusi arvestav ja konstaablipiirkond suudaks lahendada turvalisust häirivaid probleeme,» lausus maavanem Lepik. Ta lisas, et Valga politseijaoskonnaga on koostöö väga hea.

Turvalisuse osas tuleb arvestada ka Valgamaa kui turismipiirkonnaga «Meil viibib kohapeal tunduvalt rohkem inimesi kui Valgamaale registreeritud. Turvalisuse hoidmiseks on politsei lisajõudude tagamine
oluline ja seda on ka tehtud.» täpsustas maavanem.

Prefekt hindas maakonna turvalisust ning korrakaitsjate tööd heaks. «Meile on oluline, et inimestel oleks turvaline oma piirkonnas elada ning võimalus kiirelt ja mugavalt vajalikud dokumendid maakonna piires
korda ajada,» ütles Tarmo Kohv. Prefekt pidas ka oluliseks, et eesti keele oskuse eksamit Eesti kodakondsuse saamiseks saaks Valgas sooritada.

Valga politseijaoskonna juht Tõnu Kürsa tõi esile omavalitsuste abi piirkondliku turvalisuse tagamisel. «Abipolitseinike formeeringu toetust on andnud nii Valga, Tõrva kui Otepää omavalitsus. See on mõjus abivahend politseile.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles