Naabrid soovivad Valgast eeskuju võtta

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vajadusel paigutatakse valvekaameraid ümber, neid vahetatakse välja ja uuendatakse.
Vajadusel paigutatakse valvekaameraid ümber, neid vahetatakse välja ja uuendatakse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui Valgas toimuval aitab silma peal hoida hulk valvekaameraid, siis Valkas on neid vaid üks. Linnaelanikud soovivad, et neid turvalisuse huvides rohkem oleks.

Kui Valgamaa asulatesse kaameraid paigutama hakati, oli kuulda ka nurinat. Oli nii neid, kes leidsid, et tegu on üpris mõttetu rahakulutamisega, kui neidki, kes kuulutasid, et tegu on nende õiguste piiramisega. Praeguseks tundub, et pea kõik maakonna elanikud, kes kaamerate läheduses elavad või toimetavad, on need omaks võtnud. Naaberlinnas Valkas seevastu on vaid üks valvekaamera – kihelkonnaduuma hoone juures.

Peagi võib aga kaameraid piirilinna Läti poolele lisanduda. Nimelt kavatseb Valka kihelkonnaduuma Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjaniku Sandra Pētersone sõnul kulutada mitukümmend tuhat eurot selleks, et linna uusi valvekaameraid paigutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles