Otepää vallavolikogu ei toetanud haldusreformi algatamist

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallamaja.
Otepää vallamaja. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Otepää valla elanikud Teet Reedi ja Indrek Tiido esitasid märtsikuus volikogule eelnõu haldusterritoriaalse korralduse muutmise algatamisest, mille sisuks on Otepää valla lahutamine kaheks omavalitsusüksuseks - Otepää linnaks ja Pühajärve vallaks.

Otepää vallavolikogu ei toetanud täna toimunud istungil eelnõud. Eelnõu poolt ei antud ühtegi poolthääli.

Vastavalt Eesti territooriumi haldusjaotuse seadusele ja kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele võtab volikogu taolise eelnõu kõigepealt menetlusse, seejärel otsustatakse, kas esitatud eelnõu alusel algatada haldusterritoriaalse korralduse muutmine. Kui eelnõu oleks saanud heakskiidu, siis oleks vallavalitsus korraldanud asjaolude selgitamise, mõjude hindamise ja rahvaküsitluse.

Otepää vallavalitsuses toimus 14. aprillil ümarlaud, kus osalesid volikogusse kandideerinud nimekirjade ja fraktsioonide esindajad. Ümarlaua teemaks oli haldusterrotoritaalse korralduse muutmise algatamine. Eelnõu ei leidnud toetust ühegi fraktsiooni esindaja poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles