Metssigade küttimismahud said lõplikult paika

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga põrsastega. Foto on illustreeriv.
Metssiga põrsastega. Foto on illustreeriv. Foto: Ove Maidla / Postimees / Scanpix

Keskkonnaamet kinnitas täna sigade Aafrika katku ohjeldamiseks metssigade kohustuslikud küttimismahud Hiiu-, Saare- ja Põlvamaal, kus jahindusnõukogud ei jõudnud mahu osas kokkuleppele või määrasid keskkonnaagentuuri etteantud mahust väiksema limiidi.

Valgamaal oli kohustuslik küttimismaht juba mitu kuud tagasi paigas. Valgamaa jahimeeste ühistu juhatuse liige Rein Rosenberg on varem Valgamaalasele rääkinud, et keskkonnaagentuur tegi ettepaneku küttida Valgamaal 80 metssiga – jahimehed aga soovisid neid küttida 76. Jahindusnõukogu võttis aluseks keskkonnaagentuuri seisukoha ja kinnitas minimaalseks küttimislimiidiks 80 metssiga.

Eelmisel aastal oli Valgamaal minimaalne küttimislimiit 150 metssiga, aga küttida õnnestus 130. «Selle aasta limiit tundub esialgu reaalne, aga elame-näeme,» tõdes Rosenberg hiljutises intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles