Nastik tahtis kortermajja trügida

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nastik Tõrvas Ehitaja 2 kortermaja juures
Nastik Tõrvas Ehitaja 2 kortermaja juures Foto: Erakogu

Facebooki-lehelt Märgatud Tõrvas võib leida postituse, mille kohaselt tahtis teisipäeval Tõrvas Ehitaja 2 kortermajja tungida nastik. «Tahtis nii külla tulla meile,» on postitaja kirjutanud.

Postitus on saanud aktiivset vastukaja. On neid, kes peavad vahejuhtumit ebameeldivaks ja suisa õudseks. Samuti neid, kes rõhutavad, et ei maksa tekitada paanikat, kuna tegu on täiesti ohutu ja lausa kasulikuga loomaga inimesele, kes püüab hiiri.

Kolmapäeva pärastlõunal aga tekkis samale Facebooki-lehele aga juba uus nastikuteemaline postitus. Sedapuhku teatas üks inimene, et nägi nastikut kesklinna parklas.

Ka Valgamaa päästjad on sel aastal saanud mitmel korral väljakutse, mis seotud inimesi häiriva nastikuga. Viimane selline teadaolev juhus oli 15. augustil. Siis kutsuti päästjad Helme vald Karjatnurme külla, kus teataja sõnul oli kasvuhoonesse sisenenud uss. Tegelikult oli tegemist mao – täpsemalt nastikuga. Päästjad viisid nastiku loodusesse.

Lausa kahel korral on aga päästjad tänavu pidanud nastiku minema toimetama Valgast Köie tänaval asuvast elumajast. 11. aprillil kella 19.07 ajal teatati häirekeskusele, et tänaval asuvas elumajas on madu. Päästjad püüdsid toona sahvrisse peitunud roomaja kinni, selleks osutus umbes meetripikkune nastik. Madu viidi loodusesse.

23. juulil teatati häirekeskusele taas Valgas Köie tänaval tuppa tulnud maost. Päästjad viisid ennast tuppa ahju juurde sättinud nastiku õue tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles