Liighigistamist põdev mees: see häirib elu

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liighigistamine on selle all kannatajale füüsiliselt ebameeldiv ning võib lisaks tekitada piinlikke olukordi. Foto on illustratiivne.
Liighigistamine on selle all kannatajale füüsiliselt ebameeldiv ning võib lisaks tekitada piinlikke olukordi. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Higistamine on ebameeldiv kõigile, kuid leidub inimesi, kellel tuleb selle vähendamiseks lausa arsti poole pöörduda. «Mu keha muutub higist nii libedaks, justkui oleksin duši alt tulnud,» avaldas liighigistamist põdev mees.

«Umbes viis aastat tagasi märkasin, et higistan rohkem kui tavapäraselt ja seda kogu keha ulatuses, mitte vaid kaenla alt,» alustas oma lugu hüperhidroosi ehk liighigistamist põdev Pärnu mees Toomas (nimi muudetud).

«Väga raske oli teha midagi natukegi füüsilisemat. Ka päikese käes ei saanud enam viibida,» rääkis Toomas, kes sai aru, et see ei saa normaalne olla. «Me ei räägi sellest, kuidas tavalised inimesed tööd tehes või päikest võttes higistavad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles