Valimisliit esitas kandidaatide nimekirja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimekirjas kandideerib ka telemees ja produtsent Valdur Sepp, kes olnud otepäälane 40 aastat.
Nimekirjas kandideerib ka telemees ja produtsent Valdur Sepp, kes olnud otepäälane 40 aastat. Foto: Maarius Suviste / Valgamaalane

Erakondade- ja piirkondadeülene valimisliit Ühinenud Kogukonnad esitas teisipäeval oma kandidaadid uude Otepää valla volikogusse.

Valimisnimekirjas on 44 inimest eri elualadelt. Nimekirja veavad Sangaste vallavanem Kaido Tamberg, kes on ka Ühinenud Kogukondade kandidaat Otepää vallavanema ametisse, Nõuni kogukonna kultuurivedur Marika Viks, Puka ettevõtja Raivo Nurmetu ja Lõuna-Eesti turismijuht Ene Reedi.

«Olen otepäälane 40 aastat. Siin on minu kodu ja minu pere. Siin on kasvanud mu lapsed,» ütles telemees ja produtsent Valdur Sepp. «Meie valimisliit on kui spekter, kui tulevase valla kogukondlik läbilõige. Meiega on inimesed kõigilt elualadelt, ettevõtjad ja õpetajad, arstid ja sotsiaaltöötajad, spordi- ja kultuurijuhid, turismiarendajad ja maailmarändurid, külavanemad ja vallajuhid. Näen selles seltskonnas võimekat meeskonda, kes tulevasele vallale uue hingamise annab.»

Valimisliidu nimekiri on koostatud põhimõttel, et vaheldumisi asetuksid mehed ja naised ning eri kantide aktivistid. Nimekirjas on ka pea kõikide erakondade liikmeid. «Kui seaksime kriteeriumiks mõne kindla parteipileti olemasolu või siis vastupidi, välistaksime mõne erakonna liikmed, oleks meie seltskond kindlasti vaesem,» kommenteeris staažikas Otepää vallavolikogu liige Teet Reedi.

«Sündiv uus vald nõuab uut otsustamis- ja juhtimiskultuuri, kus valitseb asjatundlikkus ja põhjalikkus,» ütles valimisliidu üks asutajaid, Sangaste vallavolikogu juht Rando Undrus. «Uut olukorda ei saavuta me vanu vankreid kiiremini kolistades ja vanu setukaid kiiremale jooksule sundides. Vajame täiesti uut, kogukondade mõttejõul töötavat jõuvankrit. Selliseks soovimegi oma valimisliidu kujundada.»

Ühinenud Kogukonnad seisab Otepää valla ühtlase ja tasakaalus arengu eest, kus tagatud kogukondade õiglane ja võrdne kohtlemine. Asutamisdokumendis seisab: «Loome nüüdisaegse väljanägemise asulatele ja kogu vallaruumile, säilitades eripära, kuid lisades uudsuse. Nõuni, Puka ja Sangaste saavad uue Otepää valla väravateks.»

Valimisliidus kandideerivad Otepää vallavolikokku järgmised aktiivsed vallakodanikud: Kaido Tamberg, Marika Viks, Raivo Nurmetu, Ene Reedi, Rando Undrus, Aile Viks, Jorma Riivald, Tatjana Laadi, Indrek Tiido, Ülle Pukk, Valdur Sepp, Tuuli Merimaa, Karl Mõts, Maire Murumaa, Voldemar Tasa, Marju Karavin, Juhan Seer, Ruth Muttik, Rain-Mati Pesor, Ene-Mall Vernik-Tuubel, Virgo Roose, Külliki Pikk, Jaanus Barkala, Viive Puudist, Neeme Nurmoja, Heili Kalbri, Martin Teder, Kaija Tamm, Meelis Mehine, Reet Tinno, Kaido Kirt, Ivika Nõgel, Peeter Kümmel, Merlin Müür, Raul Lehismets, Külli Uibo, Kalev Lemmik, Vello Iir, Mereli Mändmets, Rein Pullerits, Margo Krüünvald, Marika Ein, Rein Org ja Teet Reedi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles