Muusikakoolides alustas õppeaastat üle 400 õppuri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muusikakooli avaaktusel esinesid koos Lenel Rand, kel 
1. augustil täitus koolis klaveriõpetaja ametis tööleasumisest 50 aastat, ning uus tšelloõpetaja Enno Lepnurm.
Valga muusikakooli avaaktusel esinesid koos Lenel Rand, kel 1. augustil täitus koolis klaveriõpetaja ametis tööleasumisest 50 aastat, ning uus tšelloõpetaja Enno Lepnurm. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa muusikakoolides õpib sel õppeaastal 437 õppurit, neist 75 esimestes klassides. Uut on koolides aga hulgaliselt.

Valga muusikakoolis on tänavu 252 õppurit, mida on mullusest üle kahekümne õpilase rohkem. Esimeses klassis hakkab muusikatarkusi taga nõudma 45 last, mullu oli neid 28. «Esikohal on jätkuvalt klaver, mille õppimist alustab 17 õpilast. Järgneb kitarrieriala 11 ja viiul viie õpilasega. Huvi on lastel veel akordioni, löökpillide, plokkflöödi, saksofoni, flöödi, tšello ja pärimusmuusika vastu,» rääkis Valga muusikakooli direktor Tiia Parmo.

Eelklassi eri vormidesse, kaasa arvatud grupiõppesse on õppimatulekuks või õpingute jätkamiseks soovi avaldanud 38 õpilast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles