Põlisel põllumehel käsil saagikoristus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mudasilla talu peremees on oma põldudelt taluõuele kokku korjanud suure hulga maakive, mis loodus lausa kunstiteoseks vorminud. Kivihunnikust võib leida kaabuga mehe, ninja-kilpkonna ja palju muudki.
Mudasilla talu peremees on oma põldudelt taluõuele kokku korjanud suure hulga maakive, mis loodus lausa kunstiteoseks vorminud. Kivihunnikust võib leida kaabuga mehe, ninja-kilpkonna ja palju muudki. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esivanemate Mudasilla talus elab 1993. aastast viiendat põlve Kalle Kits oma perega. Praegune maakonna põllumeeste juht tegeles algusaastatel ka loomapidamisega, kuid nüüd kasvatab ainult vilja.

Loomi oli 30 ringis ja piimakarjandusega tegeles talu 2005. aastani. «Kuigi toona tasus loomapidamine ennast ära, sai jõud otsa,» põhjendas mees otsust jätkata ainult taimekasvatusega.

Praegu on talul maad 400 hektari ringis, kus kasvab nisu, oder, raps ja hernes, millest saanud viimase aja hittkultuur. Teisipäevase seisuga oli ära koristatud umbes 20 protsenti viljast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles