Metsatalu perenaine: päikesejaam töötab üllatavalt kindlalt

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeseelektrijaama sai oma õuele Nihujärvel endises metsavahitalus elav Anneli Juhanson. Ta ütles, et voolukatkestusi pole nüüd kordagi ette tulnud ning voolukõikumisi ka ei ole.
Päikeseelektrijaama sai oma õuele Nihujärvel endises metsavahitalus elav Anneli Juhanson. Ta ütles, et voolukatkestusi pole nüüd kordagi ette tulnud ning voolukõikumisi ka ei ole. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Mullu sügisel taluõuele rajatud päikeseelektrijaama saanud külaelaniku sõnul on jaam aasta jooksul üllatavalt töökindel olnud. Kui varem olid voolukatkestused sagedased, siis nüüd pole neid enam üldse.

Eelmise aasta septembris hakkas Hummuli vallas Aitsra külas keset metsi tööle taluõuele rajatud päikeseelektrijaam, mis on osa Elektrilevi jaoks märgilise tähendusega pilootprojektist. Nimelt soovib võrguettevõte testida, kas tulevikus võiks osa väiksemaid elektriliine asendada hajaenergeetika lahendustega.

Päikeseelektrijaama sai oma õuele Nihujärvel endises metsavahitalus elav Anneli Juhanson. Varem oli tema pere puhul nii, et olles pika, läbi metsa ja soo kulgeva elektriliini viimane tarbija, olid elektrita päevad sagedased. Neist pikim periood oli lausa üheksa päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles