Võitja saab tuhat eurot

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laatre ristimändi kujutav jäädvustus pealkirjaga "Laatre ristipettäi läheb ERMi" sai 2014. aastal eriauhinna ristipuude kategoorias.
Laatre ristimändi kujutav jäädvustus pealkirjaga "Laatre ristipettäi läheb ERMi" sai 2014. aastal eriauhinna ristipuude kategoorias. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hiite Maja, Maavalla Koda ning Tartu Ülikooli looduslike pühapaikade keskus kutsuvad huvilisi Hiite kuvavõistlusele, kuhu oodatakse fotosid hiitest ja teistest looduslikest pühapaikadest.

Võistluse eesmärk on väärtustada põliste pühapaikade kultuuri- ja looduspärandit, jäädvustada nende hetkeseisund ning suunata inimesi pühapaiku külastama ja hoidma.

Kümnendat korda toimuva rahvusvahelise võistluse teema on looduslikud pühapaigad: hiied ja pühad mäed, veekogud, puud, kivid ja muud looduspaigad, kus juba esivanemad käisid palvetamas, ravimas, ande jätmas, nõu pidamas, ennustamas ja muid kombetalitusi täitmas.

Võistluse peaauhind on 1000 eurot, hõimurahvaste auhind 300 eurot ja kuni 16aastaste auhind 200 eurot. Lisaks jagatakse eriauhindu. Oodatud on ka mujal maailmas tehtud ülesvõtted. Kuvasid ehk fotosid saab võistlusele saata kuni 31. oktoobrini.

Korduvalt on võistlusel edukas olnud ka Valgamaalase fotograaf Arvo Meeks. 2012. aastal pälvis ta eripreemia parima Vana Võromaa pühapaiga ülesvõtte kategoorias. Meeksi pildil oli püha männipuu ehk pettai. Kaks aastat tagasi võitis ta aga ristipuude eriauhinna ülesvõttega «Laatre ristipettäi läheb ERMi».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles