Tõrva keskväljak uueneb kõige esimesena Eestis

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EV100 juhtrühma esimees Toomas Kiho (vasakult), Tõrva linnapea Maido Ruusmann ja Eesti Arhitektide Liidu esindaja Kalle Vellevoog said ajaloolise hetke tunnistjateks, kui Tõrva keskväljakul kopp maasse löödi.
EV100 juhtrühma esimees Toomas Kiho (vasakult), Tõrva linnapea Maido Ruusmann ja Eesti Arhitektide Liidu esindaja Kalle Vellevoog said ajaloolise hetke tunnistjateks, kui Tõrva keskväljakul kopp maasse löödi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi tööd Tõrva keskväljaku ümberehituseks algasid juba möödunud nädalal, avati teisipäeval märgilise tähtsusega ehitustööd pidulike sõnavõttude ja tseremoniaalse esimese kopatäiega keskväljakust.

Tõrva on esimene linn, mis EV100 arhitektuuriprogrammi «Hea avalik ruum» käigus uue linnasüdame saab. Seetõttu olidki sündmusest osa võtmas EV100 juhtrühma esimees Toomas Kiho, Eesti Arhitektide Liidu esindaja Kalle Vellevoog, Valga maavanem Margus Lepik, Tõrva linnapea Maido Ruusmann ja ehitustöid tegeva ASi Merko Ehitus Eesti esindaja Leino Lootus.

«Täna ei ole tähtis päev mitte ainult Tõrva või Valgamaa jaoks, vaid kogu Eesti jaoks,» ütles Kiho, kelle ülesanne on viimaste aastate jooksul olnud leida võimalusi vabariigi saja aasta juubeli väärikaks tähistamiseks. Mehe sõnul on selleks plaanitud mitmesuguseid tegevusi, kuid linnasüdamete korrastamine on neist kindlasti kõige monumentaalsem ja pikaealisem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles