Haigekassa asub Maailmapangaga analüüsima Eesti tervishoiusüsteemi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed arsti vastvõttu ootamas. Foto on illustratiivne.
Inimesed arsti vastvõttu ootamas. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maailmapank on pöördunud haigekassa poole ettepanekuga viia läbi tervishoiu rahastamise analüüs, mis annaks ülevaate Eesti tervishoiu arenguvõimalustest ja ravikindlustuse kestlikkusest tagamaks kaasaegne, kvaliteetne ja kättesaadav arstiabi kõigile Eesti elanikele.

Ravikindlustuse jätkusuutlikkuse tagamine on haigekassa oluline ülesanne ning asutus peab pakutud koostööd ning selle tulemusel valmivat analüüsi väga väärtuslikuks, kirjutas haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross sotsiaalministeriumile.

Kavandatavas analüüsis vaadatakse süvitsi kõiki tervishoiu rahastamise etappe ning sellega seonduvat, sealhulgas tervishoiu rahastamist tervikuna, ravikindlustuse ressursse, järelevalvet, aruandekohuse täitmist ja süsteemi läbipaistvust.

Analüüs peaks vastama küsimustele, millised on Eesti tervishoiu rahastamise süsteemi peamised probleemid, kuidas tagab praegune süsteem solidaarse ravikindlustuse jätkumise ning kuidas tervishoiusektor kindlustab ravitulemuste parandamiseks vajaliku majandusliku jätkusuutlikkuse.

Seetõttu tegi haigekassa sotsiaalministeeriumile ettepaneku kaaluda analüüsi läbiviimist välisekspertide toel. Analüüsi valmimise koordineerimise ning administratiivse toe tagab haigekassa.

Projekti tulemusena koondab Maailmapank erinevate riikide sarnastel põhimõtetel koostatud analüüsid ühtseks raportiks, mis annab põhjaliku ülevaate erinevate tervishoiusüsteemide optimaalse rahastuse põhimõtetest ja teistele riikidele kasulikke näpunäiteid valdkonna jätkusuutlikuks majandamiseks ja paremate ravitulemuste saavutamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles