Juhtkiri: Küsitava väärtusega lävend

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps tuli hiljuti avalikkuse ette ideega, et gümnaasiumisse sissesaamiseks võiks kehtestada lävendi. Tulevikus saaksid sinna vaid need, kelle põhikooli lõputunnistuse keskmine hinne on vähemalt 3,75. Kes lävendit ei ületa, peaks minema kutsekooli.

Haridusringkondades on idee vastu võetud üpris terava kriitikaga. Ka meie maakonna kooliinimesed, kellega Valgamaalane eelmisel nädalal sel teemal rääkis, olid pigem skeptilised. Otsesõnu ministri väljaütlemist siiski materdama ei kiirustatud, pigem tõdeti, et uued ideed vajavad veel seedimist.

Seejuures arvas Valga kaugõppegümnaasiumi direktor Airi Mägi siiski, et pigem võiks iga kool ise otsustada, mis alusel oma pingread koostada. Üsna sama meelt oli Tõrva gümnaasiumi õppealajuhataja Irja Käärik, kes tunnistas, et ka Tõrva gümnaasiumis on lävend. See on aga paindlik: vabade kohtade olemasolul pääsevad keskharidust omandama ka pingereas nõrgemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles